Examensarbeten

Logger - UART -minilogger

Motion Control arbetar med utveckling och konstruktion av elektronik och inbyggda programvara. I flera projekt har vi behövt logga data som kommer på UART till filer. Detta har ibland löst med en dator som spara data men det vore smidigare om man kunde ha en fristående enhet som lätt går att flytta och som kunder kan sköta utan att ha någon större kompetens.

Önskvärt vore att ha en liten logger för detta som ska kunna avlyssna UART trafiken och spara data som kommer som filer till ett SD-kort eller alternativt USB-minne. Filerna tankas sedan ut ur loggern via USB, alternativt extern avläsning av SD-kort/USB-minne. Loggning styrs med två knappar ”start” och ”stopp”, respons ges genom LED som lyser och visar aktuell status.

I första hand behövs en logger som kan logga UART kommunikation, men det skulle vara bra om loggern hade möjlighet till att bli triggad eller trigga en digital I/O beroende på event. Har loggern någon/några analoga ingångar är det bra. Dessa tillägg kan vara en utökad uppgift.

Målet är attt ta fram en fungerande prototyp-enhet.

Uppdragsbeskrivning

  • Ta fram en kravspecifikation för både hårdvara och programvara.
  • För C-nivå tas bara hårdvara med tillhörande dokument fram.
  • För D-nivå ska även programvara med tillhörande dokumentation tas fram.
  • All dokumentation samt examensrapporten ska skrivas på svenska.

Typ av examensarbete: Elektronikutveckling. Bedömd omfattning: 10-20 veckor. 1 person. C/D-nivå.

Tillsättning enligt överenskommelse.

 

JoomSpirit