Senior elektronikkonstruktör

Vi söker dig som är senior hårdvarukonstruktör!
Motion Control är ett teknikkonsultföretag som startade 1993 och har idag kontor i Västerås och Ludvika. Vi arbetar i huvudsak med inbyggda system och industriell elektronik, men även andra områden såsom kraftelektronik, tågelektronik, trådlös kommunikation, sensorer och sensorsystem.

Motion Control utvecklar, konstruerar, reparerar, designar elektronik tar fram produkter, ordnar olika teknikutbildningar och erbjuder specifika lärlingsprogram.

Våra arbetsområden är industriell elektronik, inbyggda system, sensorer och sensorteknik, tågelektronik samt människo-nära produkter.
​​​​​​​
Vi arbetar som tekniska konsulter ute hos kund eller i våra egna lokaler i Västerås. Både med utveckling av våra egna eller med kundernas produkter. Vi är kreativa och ett växande företag som satsar mycket på vår personal både i form av trivsel och kompetensutveckling. För tillfället har vi mycket att göra och behöver därför förstärkning.
 
Tjänsten
Du kommer arbeta i huvudsak med analog och digital konstruktion samt verifiering av hårdvara innefattande olika prov och typtester. Du skall kunna leda och vara med hela vägen från dokumentation till färdig produkt. Tjänsten kommer innebära flera parallella uppgifter som måste kunna prioriteras på bästa sätt som situation kräver.

Arbetsuppgifter
-
Arbeta i hela utvecklingsprocessen, innefattandes att, specificera, dokumentera, 
   konstruera och verifiera hårdvara.
- Delta och genomföra olika miljöprov och typtester, så som EMC-prov, fuktprov och
   certifierande tester.
- Ta fram produktionsunderlag och teknisk dokumentation.

Formella krav för dig som söker
- Är gymnasie-, högskole- eller civilingenjör inom elektronik (el-tele, elektroteknik)
  eller annan passande inriktning.
- Har minst fem års arbetslivserfarenhet av hårdvarukonstruktion inom elektronik.
- Besitter goda kunskaper i analog eller digital konstruktion.
- Behärskar svenska språket mycket väl i tal såväl som skrift.
- Behärskar engelska väl i tal och skrift.

Meriterande:
- Kunskaper i kraftelektronik.
- Programmeringskunskaper i hårdvarunära C eller i VHDL.
- Erfarenhet av produktutveckling av industriella elektronikprodukter.
- Erfarenhet av att återskapa kretskort och äldre elektronik.

 Som person är du:
- Samarbetsvillig, noggrann, ansvarsfull och problemlösande.
​​​​​​​
Om tjänsten
Start: Omgående eller enligt överenskommelse.
Omfattning: Heltid eller deltid.
Placering: Västerås eller ute hos kund. Möjlighet till distansarbete finns.

Ansökan
Din ansökan vill vi ha inskickat till oss på e-postadressen jobb@motioncontrol.se (ange ”Ansökan – [tjänst]” som ämne). Alla ansökningshandlingarna vill vi ha i PDF-format. Vi förväntar oss ett kort personligt brev på svenska och ditt CV.

Till tjänsten är det krav på att man har god datorvana, behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Körkort är meriterande, men inget krav. För mer information om ansökan eller tjänsterna kontakta oss eller se vår hemsida.

Vi svarar så fort vi hinner, normalt inom någon dag. Ansökningar som inte uppfyller de formella kraven eller är av karaktären massutskick svarar vi normalt ej på.

Kontaktuppgifter
För frågor rörande tjänsten/företaget kontakta oss på info@motioncontrol.se, (ange ”Frågor – [tjänst]” som ämne) eller ring Anders Sjöberg eller Christer Gerdtman på 021-44 85 000.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi undanbeder oss samtal från rekryteringsfirmor eller liknande.
Hittar du inte vad du söker?
Antalet lediga tjänster hos oss varierar stort. Om listan just nu är kort eller du inte hittar vad du söker - välkommen tillbaka igen vid senare tillfälle!