Lediga LIA-praktikplatser

Vi på Motion Control är vana att ta emot studenter som vill göra sin praktik hos oss. På denna sida listar vi de praktikplatser som för tillfället finns hos oss. Beroende på arbetsbelastning, plats och tid att handleda, så kan det hända att vi inte har möjlighet att handleda en praktik för tillfället även om det står som ledigt i listan nedan.

För att hålla en god nivå på praktiken klarar vi bara av att handleda ett par praktikanter åt gången. 

Formella krav och ansökan

För att komma ifråga om någon av de utlysta tjänsterna gäller det att ha kompetens inom elektronik och/eller datateknik, samt behärska svenska och engelska i såväl tal som skrift. Skicka in en kort personligt brev och ett CV till oss. Ange den praktikplats du är intresserad av genom att ange "LIA - [Praktikplats]" som ämne. Ansökan vill vi ha ungefär en månad före tilltänkt uppstart. Bilagor föredrar vi att få i PDF-format.

Frågor och ansökningar tar vi emot via e-post: jobb@motioncontrol.se.

Vi svarar så fort vi hinner, normalt inom några arbetsdagar. Ansökningar som inte uppfyller de formella kraven eller är av karaktären massutskick svarar vi normalt ej på.

Välkommen med din ansökan!

LIA - Elektronikkonstruktion

För dig som har intresse och kunskap av elektronikkonstruktion inom något eller flera av områdena analog, digital eller programmerbar elektronik så kan vi erbjuda dig en praktikplats. Arbetsuppgifterna blir att arbeta med hårdvarukonstruktion inom ovanstående elektronikområden. Arbetet med elektronikkonstruktion kan omfatta tekniska undersökningar, specifikationsarbete, konstruktionsarbete, test och verifiering samt dokumentation av elektronik. Där delar såsom framtagning av kretsschema, simulering, mönsterkortsritning, inbyggd programvara (firmware) kan förekomma i konstruktionsarbetet. Exempel på CAD-arbete är kretsschemaritning (SCH), mönsterkortsritning (PCB), produktionsunderlag (Gerber) och stycklista (part list). 
Vem kan söka: Du som gått en teknisk YH-utbildning inom elektronikkonstruktion, elektronikutveckling eller inbyggda system och söker LIA.

LIA - Firmwareprogrammering

För dig som har intresse och kunskap av programmering av hårdvara till inbyggda system så kan vi erbjuda dig en praktikplats.
Du ska kunna programmera en mikroprocessor eller DSP i C eller assembler alternativt kunna skriva VHDL till en FPGA. Meriterande om du kan både C och VHDL. Du bör ha kunskap inom elektronikkonstruktion då vi arbetar mycket med att utveckla själva hårdvaran. Har du ingen erfarenhet av eller kunskap om konstruktion av elektronik har vi svårare att erbjuda en LIA då mycket av den praktik vi kan erbjuda rör programmering av datorbaserade inbyggda system.
Vem kan söka: Du som gått en teknisk YH-utbildning inom inbyggda system och söker LIA.