Obselesenceledare

Vi söker dig som vill arbeta som obsolesenceledare!
Motion Control är ett teknikkonsultföretag som startade 1993 och har idag kontor i Västerås och Ludvika. Vi arbetar i huvudsak med inbyggda system och industriell elektronik, men även andra områden såsom kraftelektronik, tågelektronik, trådlös kommunikation, sensorer och sensorsystem.

Motion Control utvecklar, konstruerar, reparerar, designar elektronik tar fram produkter, ordnar olika teknikutbildningar och erbjuder specifika lärlingsprogram.

Våra arbetsområden är industriell elektronik, inbyggda system, sensorer och sensorteknik, tågelektronik samt människo-nära produkter.
​​​​​​​
Vi arbetar som tekniska konsulter ute hos kund eller i våra egna lokaler i Västerås. Både med utveckling av våra egna eller med kundernas produkter. Vi är kreativa och ett växande företag som satsar mycket på vår personal både i form av trivsel och kompetensutveckling. För tillfället har vi mycket att göra och behöver därför förstärkning.
Hittar du inte vad du söker?
Antalet lediga tjänster hos oss varierar stort. Om listan just nu är kort eller du inte hittar vad du söker - välkommen tillbaka igen vid senare tillfälle!

Obsolesenceledare/Samordnare
Vi söker dig som vill arbeta som obsolesenceledare och samordnare för vår verksamhet inom tågelektronik. Till ett av våra större tågprojekt som gäller upprustning (livstidsförlängning) av kretskort söker vi en person som kan ansvara för obsolesencedelarna i projektet (komponenter som är eller riskerar bli utgångna/föråldrade) samt fungera som samordnare för övriga delar i projektet. Projektet består av upprustning, obsolesence och nykonstruktion av kretskort.

Du kommer ha ett övergripande ansvar att se till så att obsolesence-delen fungerar (övervaka tillgången på ingående elektronikkomponenter) och samordna de övriga delarna i projektet (nykonstruktion och upprustning), samt sköta kontakten med kund, samarbetspartners och leverantörer. Du kommer ansvara för att leveranser sker i tid och med rätt kvalitet till kund.

Det är främst en administrativ tjänst som innebär att du kommer att sköta de administrativa delarna i projektet såsom att ta fram styrdokument, ombesörja släckning av krav, följa upp beställningar och leveranser, rapportering till styrgruppen, mm. De tekniska delarna sköts av tekniker och ingenjörer.

Som person behöver du vara trevlig, noggrann, systematisk, serviceinriktad och tydlig i din kommunikation. Du måste kunna resursplanera och följa upp arbetet. Vi söker dig som är minst gymnasieutbildad, talar och skriver felfri svenska samt har goda kunskaper i engelska. Du behöver ha goda kunskaper i Excel och Word för att kunna sammanfatta och presentera statistik på ett begripligt sätt. Meriterande är kunskap inom elektroteknik samt erfarenhet av tågbranschen. Krav på körkort för personbil.

​​​​​​​Har du en passande profil för tjänsten, så värdesätter vi rätt personlighet mer än formell kompetens. Saknar du teknisk utbildning kan vi för rätt person erbjuda upplärning och utbildning inom tågelektronik, elektroteknik och projektledning.
Ansökan
Din ansökan vill vi ha inskickat till oss på e-postadressen info@motioncontrol.se (ange ”Ansökan – [tjänst]” som ämne). Alla ansökningshandlingarna vill vi ha i PDF-format. Vi förväntar oss ett kort personligt brev på svenska och ditt CV.

Till tjänsten är det krav på att man har god datorvana, behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Körkort är meriterande, men inget krav. För mer information om ansökan eller tjänsterna kontakta oss eller se vår hemsida.

Vi svarar så fort vi hinner, normalt inom någon dag. Ansökningar som inte uppfyller de formella kraven eller är av karaktären massutskick svarar vi normalt ej på.

Kontaktuppgifter
För frågor rörande tjänsten/företaget kontakta oss på info@motioncontrol.se, (ange ”Frågor – [tjänst]” som ämne) eller ring Anders Sjöberg eller Christer Gerdtman på 021-44 85 000.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Vi undanbeder oss samtal från rekryteringsfirmor eller liknande.
Krav i korthet:
- 2-4 års erfarenhet
- God kunskap i MS Excel
- God kunskap i Word
- Svenskt medborgarskap
- God engelska
​​​​​​​- B-körkort